به گزارش پایگاه خبری آهننیوز، غلامرضا خلیقی، فعال حوزه فولاد درباره استفاده از توان دانشبنیانها در صنعت فولاد، اظهار کرد: توسعه صنعت فولاد براساس برنامهای از پیش تعیینشده در حال اجراست. حرکت در مسیر اجرای اهداف سند چشمانداز توسعه ۱۴۰۴ صنعت فولاد بهمنزله توجه این صنعت به ظرفیتهای تولید است. در چشمانداز یادشده، ایجاد ظرفیت برای تولید ۵۵ میلیون تن فولاد هدفگذاری شده و بر همین اساس نیز فعالان این صنعت در طول سالهای گذشته به سمت تحقق تولید ۵۵ میلیون تن فولاد پیش رفتهاند.
وی افزود: توجه به تولید و ارتقای شاخصهای مرتبط با آن در طول سالهای گذشته نیز موردتوجه سیاستگذاران بوده و بر همین اساس در یک دهه گذشته، تولید یکی از ارکان شعارهای انتخاب شده برای سال بوده است. علاوه بر این، برنامه افزایش ظرفیت و تولید در دستور کار فعالان صنعت فولاد در سالهای اخیر بوده است. این رشد تولید در سال گذشته نیز هدفگذاری شد؛ با این وجود، محدودیتهای موجود در مسیر فعالیت صنایع از جمله قطع برق و گاز مانع تحقق این هدف شد، تا جاییکه در حالحاضر تخمین زده میشود حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از میزان تولید واحدهای فولادی کشور در طول سال ۱۴۰۰، کاسته شده است.
خلیقی با اشاره به عملکرد واحد تحت مدیریت خود گفت: میزان تولید ما نیز حدود ۶ درصد کاسته شد. این افت تولید در سایه توقف تولید برای ۱۲۰ شیفت کاری یعنی حدود یک ماه و ۱۰ روز کامل ایجاد شد. البته تمام تلاش خود را برای جبران این توقفها بهکار بستیم، اما با توجه به محدودیت در تامین برق و گاز، به ناچار از برنامه تولید بازماندیم.
این فعال صنعت فولاد در ادامه اظهار کرد: تمام فعالان صنعتی در یک سال گذشته تلاش کردند با اجرای تمهیدات گوناگون بخشی از این روند کمبود و توقف تولید را جبران کنند تا بر مشکلات فائق آیند، اما در حالت کلی و با توجه به شرایط، این فعالان صنعتی متحمل خسارتهای متعددی شدند.
خلیقی گفت: امسال نیز از یکسو تولید و افزایش آن موردتوجه سیاستگذاران قرار گرفته و از سوی دیگر، واحدهای فولادی کشور برنامه دارند تا میزان تولید خود را افزایش دهند. با این وجود، تحقق افزایش تولید مستلزم تامین زیرساختهای موردنیاز از سوی دولت است. در واقع تامین انرژی موردنیاز برای تداوم تولید در سال جاری بهعنوان چالشی جدی در مسیر فعالیت صنعتگران مطرح میشود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در طول سالهای گذشته، فعالیت شرکتهای دانشبنیان موردتوجه قرار گرفته است. صنعت فولاد نیز به سمت استفاده از توان و ظرفیت مجموعههای دانشبنیان پیش رفته تا با تکیه بر این ظرفیت بر مشکلات و چالشهای خود فائق آید. بدون تردید با تکیه بر توان شرکتهای دانشبنیان میتوان در مسیر بهبود شرایط تولید، بهرهوری هرچه بیشتر و همچنین کاهش مصرف انرژی گام برداشت.
این فعال صنعت فولاد گفت: در حالحاضر بسیاری از شرکتهای فولادی کشور بهدنبال آن هستند تا با حمایت از مجموعههای دانشبنیان به سمت ارتقای تکنولوژیهای تولید خود پیش بروند و در این مسیر سرمایهگذاری کردهاند. توجه به این نکته ضروری بهنظر میرسد که بسیاری از تکنولوژیهای نوین زمینه کاهش مصرف انرژی را فراهم میکند و حتی بهمنزله حمایت از محیطزیست نیز خواهد بود.
وی درباره موضوع اشتغالآفرینی که در شعار سال ۱۴۰۱ به آن اشاره شده، اظهارکرد: ارتقای ظرفیت تولید بهمنزله ایجاد موقعیتهای شغلی جدید است. در همین حال، توجه به شاخصههای تولید و حفظ آن نیز خود زمینه تداوم و استمرار موقعیتهای شغلی ایجاد شده در کشور را فراهم میکند. بنابراین انتظار میرود در سال جاری با به نتیجه رسیدن طرحهای توسعه در صنعت فولاد، شاهد رشد اشتغالزایی در کشور باشیم.
خلیقی در پایان تاکید کرد: ۳ شاخصه یادشده یعنی «تولید، دانشبنیانها و اشتغالآفرینی» در کنار هم معنی مییابند.
تولید و توسعه ظرفیتهای آن بهمنزله اشتغالآفرینی است. در همین حال، ارتقای تولید ایجاب میکند تا از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و توان تخصصی این مجموعهها استفاده شود؛ بنابراین انتظار میرود در سایه توجه به شاخصههای یادشده و تلاش برای تحقق آنها در سال جاری شاهد رشد و شکوفایی اقتصادی کشور باشیم.
پایان پیام/ ف
نظر شما